Gastronomi ve mutfak sanatları, günümüzde sadece yemek pişirmekle değil, aynı zamanda lezzetin inceliklerini anlamak, farklı mutfak kültürlerini keşfetmek ve yaratıcı yemekler tasarlamakla ilgilenen birçok kişi için bir tutkuya dönüşmüştür. Bu tutkuyu geliştirmek ve geleceğin şeflerini yetiştirmek amacıyla Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) TR21/22/SOGEP-KLÜ-0001 No'lu "Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Geliştirme Mutfağı Projesi" kapsamında kurulmuştur.
Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı, öğrencilere gastronomi ve mutfak sanatları konusunda eğitim vermek amacıyla kurulan bir öğrenme merkezidir. Mutfağımızda verilen uygulamalı eğitimlerde öğrenciler, Türk mutfağının temellerini ve uygulamalarını öğrenerek ülkemizin kültür mozaiğini; dünya mutfağının zenginliklerini keşfederek, farklı ülkelerin geleneksel yemeklerini öğrenmektedirler. Bu, öğrencilere kültürel açıdan zengin bir deneyim sunmanın yanı sıra, uluslararası bir mutfak kariyerine de kapı açmaktadır. Mutfağımızda, yemek sunumu, mutfak hijyeni, menü planlaması ve malzeme yönetimi gibi konularda da eğitim sunulmaktadır.
KLU SOGEP Gastronomi